Szyelo Prána és Kristály Terapeuta

2015.dec.28.
Írta: Szyelo Energiagyógyász Spiritiszta Tarotmester Szólj hozzá!

Csakrák és gyógykövek

egyptian99.gif

 

A csakra az ókori India szankszrit nyelvéből ered, s nagyjából annyit tesz:"kerék". E szó még napjainkban is használatos,India nemzeti lobogójának neve például "dharma csakra" (=törvény kereke) , s egy Kr.e. 3.századi jelkép másolata. A csakrákat nem az Upanisádok, a Kr.e. 500-ból származó védikus  szent iratok is említik. Az úgynevezett csakrák különféle "energiakerekek,-örvények vagy forgók". Mivel nem anyagi természetűek, ezért nem is láthatók (legalábbis a legtöbb ember számára), s anamótialilag sem igazolhatók, így sokan kételkednek létezésükön, sőt hevesen tagadják is azt. Az azonban tagadhatatlan, hogy nem csak Indiában, hanem szerte a világon ismerték hajdan az energiaközpontokat. Még az európai hagyományokban is rábukkanunk:Johannes Gichtel német misztikus említi 1696-ból származó Theosophia Practicájában az energiatörvényeket. A csakra fogalmát végül a jóga honosította meg, amely az 1920-as években Amerikából kiindulva az egész világon elterjedt.A csakrák elhelyezkedésüknek megfelelően áthatják a testet: befolyásolják a szervek működését, keringést vagy a hormontevékenységet, de az érzelmeket és a gondolatokat is.Emelett a külvilágból felvett energiát és információt is átváltoztatják, hogy az a testi, lelki és szellemi folyamatok rendelkezésére álljon.

kristalyok_talcan.jpg

 

Ez biztosítja és tartja fenn a szervezet energiaáramlását. Már említettem nektek hogy mi minden okozhatja a test vagy a lélek kiegyensúlyozatlanságát-amely aztán közvetlen hatást gyakorol a csakrákra . Ez ismét világossá teszi a külső és a belső illetve mikrokozmosz és makrokozmosz kapcsolatát. A hét csakra mindegyikéhez rendelhetők meghatározott feladat-és hatáskörükön bizonyos színek, hangok és elemek. Hétnél persze sokkal több csakra létezik, amelyeket most figyelmen kívül hagyunk, mivel ezeket a fő csakrák kifogástalan működése befolyásolja és harmonizálja ( a jóga hagyománya nyolvanezernél is több csarát tart számon ) A csakrák által felvett energia a gerincoszlop mentén lentről felfelé áramlik - szintén láthatatlan energia csatornákon. Ezeket az energiacsatornákat nevezzük meridiánoknak (ez az elnevezés sokak számára ismerős az akupunktúrából) 

  • A meridiánokat:Homlokcsakra
  • Szívcsakra
  • Szakrális csakra
  • Korona csakra
  • Torokcsakra
  • Napfonat csakra

  • Gyökér csakra tehát a csakrák látják el energiával. A csakrák energiája kifelé sugárzik, ez alkotja az aurát.
  •         1. Gyökércsakra:tetterő: felebaráti szeretet, far, belek, vér, prosztata, lábak,sejtfelépítés               -Drágakő:Hematit,Gránát,Jáspis,Heliotrop,Rubin,Korall                                                               2.Szakrális csakra: kapcsolatok, vér, medence,szaporitószervek,vese, nyirok, emésztőnedvek,hólyag                                                                                                                      Drágakő:Karneol,Holdkő,Tűzopál,Napkő                                                                                   3.Napfonat csakra:önértékelés, máj, lép,a hát alsó része, mellkas,a tüdő alsó szakasza,vér-keringés                                                                                                                                            Drágakő:Borostyán, Nappirit,Aranytopáz,Tigrisszem,Rutilkvarc,Citrin                                           4.Szívcsakra: Szeretet, szív,bőr, a hát felső része és a mellkas,a tüdő alsó szakasza,vér-keringés                                                                                                                                            Drágakő:Aventurin,Malachit,Smaragd,Kripopráz,Jade,Mohaachát,Krizokolla,Peridot, Turmalin,Kunzit,Rózsakvarc,Rodonit,Korall,Rodokrozit                                                                       5.Torokcsakra: kifejezés,torok,nyak és áll,fül, hang,a tüdő felső szakasza,kar, légcső,hörgő          Drágakő:Kalcedon,Akvamarin,Krizokolla,Pirit,Türkiz                                                                   6.Homlokcsakra: Intuició, arc, szem, orr, fül, központi idegrendszer, kisagy                                 Drágakő.Szodalit, Azurit, Zafír, Lazurit, Sólyomszem                                                                 7. Koronacsakra: Felsőbbrendű tudat,Nagyagy                                                                           Drágakő: Ametiszt,Fluorit,Sugilit,Gyémánt                                                                                                                                                                                                                       A környezeti befolyások,a helytelen táplálkozás, a stressz vagy a negatív gondolatok megzavarják a csakrák működését. Ez a zavar megmutatkozhat energiahiányban,de akár valamely csakra fokozott működésében is, amely aztán lelki problémákhoz, közérzeti zavarokhoz, kellemetlen érzésekhez, a szervek működési zavaraihoz,sőt a legrosszabb esetben akár krónikus betegséghez is vezethet. Minden csakra a test bizonyos területének jóllétéért felel. Csak akkor egészséges az ember, és érzi jól magát, ha minden csakrája kiegyensúlyozottan és optimálisan működik. A három alsó csakra nagy befolyással van a fenti csakrák működésére.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

Valós történetek alapján példázott élet tapasztalatok-A LÉLEK

Párkapcsolati kötődések

 

alap.jpg

A nyugalmat sugárzó emberek és az érzelmi biztonságot adó kötődés iránti szükséglet nem csupán csecsemőkorban fontos az emberek számára. Ez az igény az élet további szakaszaiban is elkísér bennünket, és képes magyarázatot adni az olyan hasonló érzelmek létezésére, szerkezetére és működésére is,mint a szerelem. A párkapcsolat a felnőttkori szerelmi kapcsolatban kialakuló érzelmi kötődés felfogható az elsődleges gondozóval való csecsemőkori kötődés egyfajta párhuzamának is, valamennyi jellegzetesség megfeleltethető a szerelem legfőbb jellemzőinek. A felnőttkori szerelemre és a csecsemőkori kötődésre egyaránt jellemző a szemkontaktus, a megtartás, az érintés, a gyengédség, a mosoly, a sírás, a kapaszkodás, az ölelés. Mindkét típusú relációban fontos a vágy, hogy a partner (szülő, szerelmes társ, házastárs) nyugtasson meg meg bennünket, amikor feszültek vagyunk. Ahogy mindkettőben általános szorongás, harag a szomorúság, ha elveszítjük a másikat, vagy külön kell válnunk tőle- és a boldogság ,ha újra együtt lehetünk a szeretett személlyel. Egy biztonság érzetet adó kapcsolat alakulása nagyban függ az elsődleges kötődési személy hozzáállásától-legyen az szerelmi partner vagy csecsemő gondozója. Ha az illető elég érzékeny és fogékony, az növeli a hozzá kötődő gyermek vagy partner közelség-érzését. Ha a partner nem elérhető, vagy nem mutat fogékonyságot az egyén közelség-igényére, az szorongással, lehangoltsággal járhat együtt. Ilyenkor az individum felfokozott érzékenységgel reagál a szeretet-vagy a szeretet hiányának -jelzéseire, az érzelmi elfogadásra vagy visszautasításra. A szeparáció vagy érdektelenség (a másik érzelmi jelenlétének hiánya) bizonyos mértékig még serkentheti is a gyermek vagy a felnőtt közelségkereső viselkedését. 

 

Ám egy adott ponton túl mindez ahhoz vezet, hogy az egyén eltávolodik a partnertől vagy a gondozótól, hogy megóvja magát a fájdalomtól és stressztől, amelyet a frusztráló kapcsolat okoz.Főoldal

Szyelo Prána energiagyógyász és Kristály terapeuta vagyok 

 

256130_1749110095261_1343919_o.jpg

 

Szeretném veletek a munkámat meg osztani, és írásaimban szeretném rögzíteni a csodálatos hivatásom eredményeit, hogy meg ismerhessétek a Prána energia gyógyász

at csodálatos létezését, hogy az emberiség arányait nézve, nagyon sok a megbetegedett ember. Minden embert kínoz valami állapot, ami miatt szenved. A meg betegedések kezdeti tünetei a lélekben kezdődnek, majd a romboló energiák az emberi aurába be hatolva tovább rombolják az állapotot ami fizikai megbetegedésekben nyilvánul meg. Ezt az oldalt azért hoztam létre hogy segíthessem az emberiség szenvedéseit csillapítani, valamint tanácsokkal láthassam el a hozzám forduló emberek sokaságát. Öt éve foglalkozom a Spirituális élet rejtelmeivel. Számos emberen segítettem már. Bele értve a családomat, a férjemet, gyermekeimet, a közeli rokonságtól kezdve a barátokig és ismerősökig. Sokan voltak hitetlenek akik csak úgy betoppantak az életembe, mégis meglepetten tapasztalták meg gyógyításaim valódiságát. Mára már nem csak hobbimmá vált a gyógyítás hanem szerves életem részévé az-az életem központjává nőtte ki magát, régebbi hivatásomat felváltotta a Prána gyógyítás és az emberek megsegítése. Saját vállalkozást és Holisztikus Gyógyászati Stúdiót hoztam létre ki épült a pácienseim köre és a napi megélhetésem is a sikeres gyógyításaimnak az Univerzumnak és Mestereimnek köszönhetem akiktől megtanulhattam az ősi technikát alkalmazni.